7. dan - Čistilci laboratorija na delu

Današnje deževno jutro se je začelo kot običajno. Po zajtrku smo se odpeljali v laboratorij, novim izzivom naproti. Začeli smo s čiščenjem laboratorija, kar je običajen postopek, ki ga izvajajo ob petkih. Pod te postopke spada čiščenje epruvet, posodic za shranjevanje zemlje in ostalih laboratorijskih pripomočkov. Po čiščenju je sledila priprava vzorcev za nadaljnje analize. Novost današnjega dne je bila analiza vode ter spoznavanje sestave naprave za masno spektrometrijo. Vzorcem vode smo dodali tri različne kisline ter ji izmerili vsebnost nitratov (mg/L). Naprava je sestavljena iz dveh ogrevalnih enot različnih velikosti, skozi kateri potekata stekleni cevki z bakrovimi in silicijevimi delci. Za tem naprava izmeri količino snovi po principu prevodnosti elementov.



     

Kosilo imamo vsak dan v bližnji restavraciji. Tamkajšnja natakarica se nam je zelo prikupila, ker nam vsak dan prevede meni v angleščino. Hrana nam je precej všeč, razen kakšne malenkosti.





    



Profesorica se je danes odločila, da bo v starem mestnem jedru namesto bučne juhe in riža poskusila kakšno portugalsko specialiteto. Izbrala je jed Bacalhau, ki je značilna za Brago. Osnova jedi je riba, ki ji dodajo olivo, čebulo, ocvrt krompir in solato. Jed je bila zelo okusna.





Portugalsko smo zdaj spoznali na večih področjih kot so glasba, kultura, vsak dan pa jo spoznavamo tudi na področju kulinarike. Med našim bivanjem v Bragi smo ugotovili, da so Portugalci veliki ljubitelji jajčne kreme, rib in riža, kar smo izkusili tudi na lastni koži oz. brbončicah. Med začimbami prevladuje cimet, ki ga Portugalci dodajajo v vrsto jedi.
Jutri nas čaka izlet v prestolnico Portugalske. Kljub temu, da imamo odhod že ob petih, se vsi zelo veselimo novih doživetij. Lizbona, prihajamo!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

12. dan - Gospodarstvo Portugalske

6. dan - Melodije Portugalske

9. dan - Porto