2. dan - Braga skozi naše oči

Današnji dan smo preživeli ob raziskovanju Brage, ki je prestolnica pokrajine Minho. Zbudili smo se v sončno jutro in po zajtrku nas je že čakala vodička Elena, ki nas je popeljala na ogled starega mestnega jedra. Z nami se je po mestu sprehajala tudi skupina dijakov iz Zagreba.
Braga je bila pred dva tisoč leti pomembna rimska kolonija, zato smo ob vstopu v staro mestno jedro videli ostanke iz rimskih časov.

                 
   
Ob vstopu v staro mesto smo bili navdušeni nad vrati, ki služijo kot vstop. Le ta so bila včasih del obzidja, danes pa so zaradi posebnega tekmovanja okrašena so s čudovitimi vitraži.


Pot smo nadaljevali do stolnice, ki je mešanica raznih slogov. Baročno preurejena notranjost se ponaša z mogočnimi oboki ter čudovitimi rezbarijami in pozlatami.


Del našega ogleda je bila tudi Škofovska palača, ki ima na zunaj izgled gradu, notranjost pa je zdaj preurejena v javno knjižnico. Med potjo so nas premamile značilne portugalske slaščice v bližnji slaščičarni in odločili smo se, da jih poskusimo. Bile so enkratne.


Sledila je kratka vožnja z avtobusom do cerkve Bom Jesus, ki leži na obrobju Brage. Sama cerkev ima preprosto notranjost, kar je popolno nasprotje bogati zunanjosti. Obiskana je predvsem zaradi prečudovitih baročnih stopnic, ki vodijo do nje. Z vrha se nam je odprl pogled na Brago, ki ga je kvaril dim zaradi  gozdnega požara v bližini.

Ob ogledovanju arhitekturnih značilnosti mesta se je naš pogled ustavil tudi na lepo okrašenih hišah in stojnicah, polnih spominkov. 





 Utrujeni in zadovoljni smo se vrnili v hotel, kjer nas je že čakala okusna večerja. Preostanek večera smo preživeli ob druženju.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

12. dan - Gospodarstvo Portugalske

6. dan - Melodije Portugalske

9. dan - Porto